|
|
|
Leng in de wok met spruiten, peulvruchten, tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g lengfilet
- 125 g spruiten
- 12 peulerwten
- 1 tomaat
- 1/2 gele paprika
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels room
- 1/2 dl bouillon
- 50 g pijnboompitten
- 1 eetlepel pijnboompittenolie
- 2 eetlepels olijfolie
- enkele takjes citroengras
- sesamzaad
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Snijd de lengfilet in grote dobbelstenen. Pel de tomaat en de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de spruitjes in vier stukjes.
Verhit de olijfolie in de wok en laat er de leng zeer kort goudbruin in bakken. Voeg de spruiten, de paprika, de peulvruchten en de tomaat toe. Kruid met peper en zout en roer alles op een hevig vuur een 2-tal minuten.
Giet de soja, de room, de pijnboompittenolie en de bouillon er bij en laat een 3-tal minuten sudderen. Let erop dat alles zijn vaste vorm behoud, door alles op een hoog vuur te houden, zodat niets kapot gaart.
Schik alles in het bord en garneer met het citroengras. Bestrooi met een weinig sesamzaad en de pijnboompitten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|