Bavarois van fijne vruchten en advocaat |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 g frambozen
- 125 g rode bessen
- 125 g braambessen
- 125 g blauwbessen
- 100 g suiker
- 12 blaadjes gelatine (van 3 g)
- 2.5 dl room
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- 250 g mascarpone
- 50 cl advocaat
|
|
bereiding: |
|
|
De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.
De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost. Laten afkoelen.
Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.
De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.
De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat. Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|