Mandarijnenijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 eierdooiers
- 200 gram suiker
- 2 deciliter slagroom
- 4 mandarijntjes
- 4 eetlepels mandarijnlikeur
- 4 eiwitten
- 4 takjes mint
|
|
bereiding: |
|
|
* Splits 4 eieren. (Zowel de dooiers als de eiwitten worden gebruikt).
* Klop 4 eierdooiers met 100 gram suiker luchtig en wit boven een pan met
warm water.
* Voeg tijdens het kloppen de mandarijnenlikeur toe.
* Blijf daarna kloppen tot de massa koud is.
* Klop de slagroom lobbig en schep deze door de dooiermassa.
* Hol 4 mandarijntjes uit en pureer het vruchtvlees.
* Schep het vruchtvlees door de massa en schenk dit in de uitgeholde
mandarijntjes.
* Schenk de rest in een diepvriesdoos.
* Zet de mandarijntjes en de diepvriezer en laat het in 4 uur bevriezen.
* Klop de eiwitten met 100 gram suiker stijf.
* Voeg als laatste 1 eierdooier toe.
* Haal de mandarijntjes uit de vriezer en spuit het eiwit op de mandarijntjes.
* Gratineer ze in de oven mooi bruin
* Garneer met een takje mint.
* Direct serveren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|