laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde oesters met witloof en zeewier
  ingrediënten:
   


  • 24 oesters
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 theelepel zeewier (gedroogd)
  • 125 g boter (roomboter)
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • zout (grof zout)
  • zeewier
  bereiding:
    De oester openen en het vocht bewaren. De oesters heel kort pocheren (enkele seconden volstaan). Warm houden.

Het oestersap opkloppen met driekwart van de boter, het gedroogde zeewier toevoegen en mengen met citroensap, peper en zout. Het witloof uiterst fijn snijden en enkele minuten fruiten in de rest van de boter. Het witloof op de bodem van de oesterschelpen leggen, hierop de gepocheerde oesters schikken en overgieten met een beetje saus.

De oesters heel even onder de grill houden.

Serveren op een bedje van grof zout en het bord versieren met vers zeewier.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats