Varkenslapjes met perziken & pecannoten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 350 g varkenslapjes
- 1 eetlepel olie
- 1 bosje pijpajuintjes
- 110 g perzik uit blik
- 1/2 instant witte roux (bindmiddel)
- 1/2 eetlepel honing
- 1/2 eetlepel soja of Chinese saus
- 40 g pecannoten
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 koffielepel gemberpoeder
- 1/2 koffielepel verse koriander
- peper,
- zout
wok of braadpan |
|
bereiding: |
|
|
Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef. Roer 1 eetlepel perziksap met sojasaus, gemberpoeder en instant roux tot een sausje.
Snij de varkenslapjes in reepjes en schep ze door dit sausje.
Verhit de olie in een wok (of braadpan) en pers het half teentje knoflook erboven uit.
Voeg het vlees toe en bak het bruin op een hoog vuur, terwijl u het omschept.
Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.
Maak de pijpajuintjes schoon en bak ze terwijl u ze 2 minuutjes omschept in de wok.
Bak de schijfjes perzik 1 minuut mee. Schep honing en pecannoten erdoor.
Voeg het vlees erbij en warm alles op tot het door en door heet is.
Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.
Heerlijk met kerrierijst en gemengde sla.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|