laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brugse Chocoladetaart
  ingrediënten:
   
  • ** Voor de bodem:
  • 400 gram bladerdeeg uit de diepvries
  • 1 ei los geklopt
  • **Voor de vulling:
  • 200 gram chocolade
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 70 gram suiker amandel-of hazelnootsnippers chocoladekrullen of enkele krieken om te garneren
  bereiding:
    Voorbereiding:
De oven voorverwarmen op 220 graden

Bereidingswijze:
Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit in de vorm van een rechthoek. Snij er aan de vier zijde een reep van 2 cm af. Leg deze op de vier randen van de deegbodem en druk ze lichtjes aan. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Leg op de bakplaat een stuk bakpapier. Leg er de deegbodem op en prik er met een vork op regelmatige afstand gaatjes in. laat het deeg enkele uren rusten. Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven. Laat 15 tot 20 minuten bakken. Maak de vulling van chocolade, terwijl de taart op een rooster afkoelt. Breek de chocolade in kleine stukken. Verwarm het (bij voorkeur au bain-marie) op een heel zacht vuur en vermeng het met de suiker en de eidooiers tot een gladmengsel. Voeg aan het chocolademengsel het stijf geslagen eiwit toe. Schep voorzichtig om (zeker niet krachtig roeren) om het eiwit goed te mengen. Giet het mengsel op de taart en versier het met amandel-of hazelnootsnippers, chocoladekrullen of enkele krieken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats