|
|
|
Ovenschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:a32e307d90]gehaktballen[/color:a32e307d90]
- - 600 gr. gehakt
- - 1 ei
- - paneermeel
- - peper, zout, nootmuskaat
[color=blue:a32e307d90]tomatensaus met verse groenten[/color:a32e307d90]
- - 1 ui
- - 1 of 2 paprika's
- - 1 courgette
- - 2 grote wortels
- - champignons
- - 2 kleine brikjes tomatenpuree
- - ev. 2 bouillonblokjes
[color=blue:a32e307d90]kaassaus [/color:a32e307d90]
- - bakboter
- - bloem
- - halve liter melk
- - 200 gr. geraspte emmental
- 5 eieren
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: 1 uur 20 min
Zo maak je de gehaktballen
Schudt paneermeel over je gehakt, voeg nootmuskaat, peper en zout toe en kneed alles door elkaar. Rol hier bolletjes mee en leg ze in kokend water. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze klaar. Als je grote bollen hebt, kun je ze ev. in 2 snijden.
Zo maak je de tomatensaus met verse groentjes
Schil de courgette en snij hem overlangs door en haal er met een grote lepel de pitjes uit. Snij in kleine stukjes en laat een tien minuutje koken. Maak ook de andere groenten schoon en snij ze in stukjes. Laat alles een hele tijd goed doorstoven (begin met de wortels en daarna de paprika, die moeten het langste op het vuur staan). Voeg achteraf de tomatenpuree toe en wacht tot alles heet is.
Zo maak je de kaassaus
Smelt een grote klont boter in een pot (vuur niet te hoog zetten!). Voeg er 3 à 4 eetlepels bloem aan toe. Roer dit goed door elkaar tot je een kleverige brij hebt. Zet het vuur wat hoger en laat 2 minuutjes staan terwijl je blijft roeren. Voeg er langzaam de melk aan toe. Blijf roeren tot het geheel warm is. Dan mag je er 100gr. kaas bijdoen.
Kook ondertussen de andere eieren, pel ze en snij ze in 2 of 4 stukken.
Leg de balletjes en de eieren in de ovenschotel. (als je geen ovenschotel hebt op kot, kan aluminiumbakjes gebruiken, die je in de supermarkt vindt). Overgiet het geheel met tomatensaus, doe er dan de kaassaus overheen en eventueel nog een laag tomatensaus. Strooi de rest van de kaas over de schotel. Zet even in een voorverwarmde oven.
Als je een grill hebt, kan je die nog even aanzetten zodat de kaas een mooi korstje krijgt.
Serveer met stokbrood en een glaasje witte wijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|