laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsvlees ovenschotel
  ingrediënten:
   
  • -750 g uitgebeende lamsbout [color=blue:b1f50b77ba]
  • **MARINADE:[/color:b1f50b77ba]
  • -2 glazen rode wijn
  • -2 eetlepels olie
  • -2 grote uien (in plakken gesneden)
  • -1 wortel (in schijfjes gesneden)
  • -5 takjes peterselie
  • -1/2 blaadje laurier
  • -1 takje verse tijm
  • -1 mespuntje gedroogde salie[color=blue:b1f50b77ba]
  • **VERDER:[/color:b1f50b77ba]
  • -boter om in te vetten
  • -60 g vet spek (dobbelsteentjes)
  • -paprikapoeder
  • -1 ui (zeer fijn gehakt)
  • -mespunt gedroogde tijm; zout; peper
  • -2 ? 3 laurierblaadjes
  • -peterselie
  • -schil van 1/4 sinaasappel
  bereiding:
    Voorbereiding:
-de ingredienten voor de marinade dooreen roeren in een kom en het vlees erin leggen -onder af en toe eens keren, 24 uur op een niet te koele plaats marineren -we vetten een vuurvaste schotel in met boter

Bereiding:
-de spekblokjes door de paprikapoeder halen en in de vuurvaste schotel leggen met de blokjes lamsvlees -de ui erover verdelen met een weinig tijm, zout, peper en de laurierblaadjes -hierop de takjes peterselie leggen en de 1/4 sinaasappelschil -de marinade boven de vuurvaste schaal zeven -deksel op de vuurvaste schotel en deze plaatsen in het midden van een voorverwarmde oven STOOFTIJD= 80 à 90 min op 250°C -vlak voor het serveren de sinaasschil en peterselie eruit halen

Geef er gekookte aardappelen bij en sperziebonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats