laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeebaars in paprikasaus
  ingrediënten:
   
  • 600 gram gefileerde zeebaars, 4 gelijke stukken -
  • zout -
  • witte peper uit de molen -
  • ca. 2 eetl. bloem, gezeefd -
  • 2.5 eetl. olijfolie (traditioneel) -
  • 1 kleine ui of sjalot, gesnipperd -
  • 1 grote rode paprika, vruchtvlees grof gesnipperd -
  • 1 grote tomaat, ontveld, vruchtvlees in stukjes -
  • 1 dl visfond, uit potje -
  • 2 dl kookroom -
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Wrijf de vis met wat zout en peper in, wentel de stukken door wat bloem,schud overtollige bloem er af. Verhit een koekenpan en laat de olie er heet in worden. Bak de stukken vis in ca. 8 minuten aan weerszijden goudbruin. Houd de vis daarna warm (oven ca. 110°C). Fruit de ui 2 minuten in de resterende olie. Voeg paprikasnippers toe en laat alles 5 minuten zachtjes, met het deksel op de pan, smoren. Roer daarna de tomatenstukjes erdoor en laat alles dan nog zo lang sudderen tot het vruchtvlees van de tomaten uiteen is gevallen. Stort de gehele inhoud van de koekenpan op een fijne zeef en wrijf alles er zoveel mogelijk door. Voeg aan de nu verkregen puree visfond en kookroom toe. Laat alles zo lang zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Voeg wat zout en peper toe.

Lekker met pasta
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats