|
|
|
Jambalaya |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg ham, in blokjes
- 1 kg rookworst; in plakjes van 1 cm dik
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1/2 groene paprika, kleingesneden
- 1/2 bosje peterselie, fijngesneden
- 2 stengels bleekselder, fijngesneden
- 5 teentjes look, fijngesneden
- 3 rijpe tomaten, kleingesneden
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 2 laurierbladen
- zout en zwarte peper
- 500 gr rijst
- 6 dl water
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Bak de ham en de worst in een koekepan met deksel, doe het overtollige vet weg. Voeg de ui toe en bak 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg paprika, perterselie, bleekselder, look, tomaten, tijm en laurier toe. Breng op smaak met peper en zout.
Breng alles al roerend aan de kook, laat 5 minuten koken en blijf roeren. Voeg dan de rijst en het water toe.
Laat op een laag vuur sudderen circa 25 minuten sudderen en houd het deksel steeds op de pan.
De Jambalaya is klaar als de rijst gaar is en alle vocht heeft opgenomen. Schep hem luchtig om met een vork.
De Fransen leerden van de Indianen dit gerecht te eten met in boter en olie gebakken maiskorrels. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|