laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Portugese runderstoof
  ingrediënten:
   

  • 750 gram runderlappen
  • wat peper en zout
  • 40 gram boter
  • 2 uien en 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 dl rode wijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Bereiding:
Pel en snijd de uien in partjes. Pel en snipper tevens de knoflook. Maak nu de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snijd het vlees in 4 gelijke stukken en dep deze stukken droog. Bestrooi het vlees met wat peper en zout.
Verhit hierna de boter in een braadpan en bak hierin het vlees om en om bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de uien met de knoflook en de paprika al omscheppend gedurende 5 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, de wijn en de oregano toe en breng dit alles aan de kook.
Leg vervolgens het vlees in de pan en laat dit op een laag vuurtje in pakweg 2 uurtjes gaar stoven.
Strooi de peterselie erover en serveer met gekookte aardappeltjes en sperziebonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats