|
|
|
Rodekoolrolletjes gevuld met bulgur-champignonvull |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 à 6 grote rodekool bladeren
- 150 gr. bulgur
- 200 gr. champignons (of paddestoelen naar keuze)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 el. koudgeperste olijfolie
- 3 el speltmeel
- 3 el. tarwekiemen
- 3 el. gehakte walnoten
- 4 el. gehakte peterselie
- 2 tl. verse tijm
- 1 tl. kruidenzout
- 2 eieren
- 2,5 dl. groentenbouillon
- 2,5 dl. appelsap
- zeezout,
- zwarte peper uit de molen.
|
|
bereiding: |
|
|
De koolbladeren blancheren, de bulgur in 5 dl. water water weken. De paddestoelen kleinsnijden en de ui snipperen; met een teentje knoflook uit de pers in 2 el. olijfolie kort fruiten. De bulgur toevoegen, gaar laten worden en de massa aflaten koelen. Speltmeel, kiemen, noten, en kruiden toevoegen en het mengsel zouten. Daarna de eieren erdoor roeren. De graanmassa op de koolbladeren leggen en deze tot rolletjes vormen. Ze kunnen met tandenstokers of keukengaren vastgezet worden. De rest van de olijfolie in een pan verhitten en de rolletjes aan beide zijden aanbraden. Dan de groentenbouillon en het appelsap erbij gieten en daarna afsluiten met een passende deksel. De rolletjes 10 min. laten smoren. Het kookvocht met zout en peper op smaak brengen. De rolletjes op een schaal leggen en met het kookvocht overgieten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|