laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ei-en-preipasteitjes
  ingrediënten:
   


  • 125 g bloem
  • 1.25 dl room
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • kruidenzout
  • 3 eieren
  • 3 preistengels
  • peper (zwarte peper)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  bereiding:
    Kneed een deeg van bloem, room, 1/3 van de olijfolie en flink wat kruidenzout. Laat 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de eieren hard. Was de prei, snij fijn en roerbak de stukjes prei 2 minuten in 1/3 van de olijfolie. Snij de eieren fijn en meng met de prei. Breng op smaak met peper. Bestuif een werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in balletjes, rol gelijkmatig uit en steek er met een vorm een cirkel uit. Leg 1 eetlepel vulling in het midden van de cirkel. Maak de randen nat, vouw voorzichtig dicht en druk aan met een vork. Leg op bakpapier op de bakplaat, bestrijk met de rest van de olijfolie en bestrooi met sesamzaad. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats