laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosterd soep met saffraan
  ingrediënten:
   

  • 30 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cc zonnebloemolie
  • 1 1/4 liter kip of vis bouillon
  • 6 mg saffraan
  • 125 cc room
  • 75 gr fijne franse mosterd
  • 75 gr moutarde de meaux
  • 250 cc droge witte wijn.
  bereiding:
    Van boter en bloem een roux maken
Sjalotjes en knoflook fijnsnijden, aanzweten in wat olie en de bouillon erop gieten.
Saffraan toevoegen en even laten trekken
De room mosterd en de witte wijn toevoegen, dit nog een half uurtje laten treken.
Afbinden met de roux
Voor het serveren van de soep met de staafmixer nog even lucht in de massa brengen.
Serveren met gebakken scampi's, stukjes zalm, paling en wat bieslook en blokjes appel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats