laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mignonnettes met scampi en groentebeignets
  ingrediënten:
   


  • 4 mignonnettes
  • 12 scampi
  • 1 ui
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 0.5 courgette
  • 2 wortelen
  • 0.25 knolselderij
  • 300 g bloem (tarwebloem)
  • zout
  • 2 eieren
  • 5 g suiker
  • 2 cl maiskiemolie
  • 20 cl pilsbier
  • 50 g boter (bakboter)
  • peper
  • zout
  bereiding:
    De scampi bakken in boter met gehakte ui.

Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

Het vlees goudbruin bakken in hete boter. Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.

De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt). Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.

De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst. Afwerken met een toefje peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats