|
|
|
Risotto met champignons, doperwtjes en worst |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 1/2 ltr. Vleesbouillon
- 45 gr. Roomboter
- 1 eetl. Olijfolie
- 1 Blonde ui
- 250 gr. Italiaanse varkensworstjes, het vel verwijderd en fijn gehakt
- 250 gr. Champignons fijn gehakt
- 440 gr. Risottorijst als arborio, carnaroli of vialone
- 1 1/4 dl. Droge witte wijn
- 75 gr. Doperwtjes, vers of diepvries
- 45 gr. Vers geraspte Parmigiano-Reggiano
- Zout en vers gemalen peper naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
Giet de bouillon in een pan en breng tegen de kook aan.
Verhit 30 g boter met de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Doe er de ui in en fruit circa 5 minuten tot die gaar is.Voeg het worstenvlees toe en laat circa 5 minuten bakken, waarbij u regelmatig
omschept om klonten te breken, tot het vlees lichtbruin is. Schep er de champignons door en roerbak circa 2 minuten tot ze licht gebakken
zijn. Schep er de rijst door en roerbak circa 2 minuten tot de korrels glanzen van het vet.Giet er de wijn over en kook tot die opgenomen is
Giet er 1,25 dl tegelijk van de bouillon over en laat al roerend sudderen tot die opgenomen is voor u er meer bouillon bij giet. Schep de doperwtjes en wat zout en peper door de risotto wanneer die half gaar
is De risotto is klaar wanneer de korrels romig van buiten en bijtgaar van binnen zijn. Dit duurt circa 20 tot 25 minuten. Rijst verschilt, dus misschien hebt u met alle bouillon of juist meer nodig Gebruik heet water als u meer vocht nodig hebt.Neem de risotto van het vuur en schep er de overgebleven 15 g boter en de kaas door.
Schep in voorverwarmde soepborden en dien op |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|