Toffees van gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:085e017677]- **Voor de toffees:[/color:085e017677]
- 400 gram dungesneden gerookte zalm (8 grote plakken)
- 150 gram Hollandse garnalen
- 1 prei
- sla om te garneren
- [color=blue:085e017677]
- **Voor de saus:[/color:085e017677]
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels ongezoete slagroom
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels Pernod of Ricard
- sap van een halve citroen
- peper en zout
- 1 eetlepel gehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
- Maak eerst de saus door alle ingredienten goed met elkaar te vermengen. Schep de helft door de garnalen en zet dit koel weg.
- Snijd de prei in lintvormige repen van 20 tot 25 cm lang en ongeveer 1 cm breed. Kook de preilintjes af in water (halve minuut) en spoel ze direct koud. Laat ze uitlekken op een keukendoek.
- Spreid de plakken zalm uit op de werkruimte en schep een bergje aangemaakte garnalen in het midden. Rol de zalm voorzichtig op en bind de uiteinden dicht met de preilintjes.
- Schep wat saus op het midden van een groot bord, dresseer hier sla op en de zalmtoffees. Garneer met peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|