laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Toffees van gerookte zalm
  ingrediënten:
   
    [color=blue:085e017677]
  • **Voor de toffees:[/color:085e017677]
  • 400 gram dungesneden gerookte zalm (8 grote plakken)
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 1 prei
  • sla om te garneren
  • [color=blue:085e017677]
  • **Voor de saus:[/color:085e017677]
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels ongezoete slagroom
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels Pernod of Ricard
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  bereiding:
    Bereiding:
- Maak eerst de saus door alle ingredienten goed met elkaar te vermengen. Schep de helft door de garnalen en zet dit koel weg.
- Snijd de prei in lintvormige repen van 20 tot 25 cm lang en ongeveer 1 cm breed. Kook de preilintjes af in water (halve minuut) en spoel ze direct koud. Laat ze uitlekken op een keukendoek.
- Spreid de plakken zalm uit op de werkruimte en schep een bergje aangemaakte garnalen in het midden. Rol de zalm voorzichtig op en bind de uiteinden dicht met de preilintjes.
- Schep wat saus op het midden van een groot bord, dresseer hier sla op en de zalmtoffees. Garneer met peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats