|
|
|
Frittata met aardappel, paprika en proscuitto |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 blonde ui, in dunne plakken
- 2 rode, gele of groene paprika's, zaad verwijderd en overdwars in smalle repen gesneden
- 2 aardappels, met schil, in dunne plakken
- zout en versgemalen peper naar smaak
- 8 eieren
- 90 g gehakte prosciutto (parmaham)
|
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie in een vuurvaste ovenschaal op een middelhoog vuur. Doe er de ui in en fruit die in circa 5 minuten gaar. Schep er de paprika en aardappel door en laat onder af en toe omscheppen circa 20 minuten bakken tot de aardappel gaar is Bestrooi met zout en peper Klop intussen de eieren schunnig in een kom Breng op smaak met zout en peper
Verwarm de grill voor
Strooi wanneer de aardappel gaar is de piosciutto over de groenten en giet er dan de eieren over.Bak circa 10 minuten, waarbij u de randen omhoog tilt zodat het vloeibare ei eronder kan lopen, tot de randen gestold maar nog sappig zijn. Zet de pan circa 1 minuut onder de hete grill tot de bovenkant goudbruin is Let goed op dat de
frittata niet aanbrandt Neem de frittata uit de grill en doe op een dienschaal. Snijd in punten en serveer heet, warm of op kamertemperatuur |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|