laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kikkererwtenpuree met mosterd
  ingrediënten:
   

  • 250 g kikkererwten
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 blaadje laurier
  • 1 cl olijfolie (extra vierge)
  • 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 blaadjes lavas
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels mosterd
  • 4 tomaten
  bereiding:
    Zet de avond van tevoren de kikkererwten in ruim water in de week. Kook de volgende dag de kikkererwten ongeveer 45 minuten in de helft van het weekwater. Giet af en zet weer op met water, de grofgesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie. Laat met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes koken, giet af en vang het kookvocht op. Pureer de kikkererwten met de peterselie, lavas, geperste knoflook en mosterd. Zorg voor een stevige, gladde massa. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Hol de tomaten uit en vul ze met de kikkererwtenpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats