laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sint-jakobsnoten met tomaten in de wok
  ingrediënten:
   

  • 16 sint-jakobsnoten
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel vispoeder
  • 100 cl kokosmelk
  • 1 cl olijfolie (extra vierge)
  • 0.5 eetlepel ketjap (sojasaus)
  • 1 eetlepel peperbolletjes (groen)
  • 1 eetlepel peperbolletjes (roze)
  • 30 g boter (bakboter)
  • 1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
  • 5 g suiker
  • peper
  • zout
  bereiding:
    De sint-jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in plakjes snijden. De sint-jakobsnootplakjes op smaak brengen met zout en de fijngeplette peper en besprenkelen met sojasaus.

De tomaten even laten schrikken in kokend water, ze onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Het fijngehakte basilicum over de helft van de tomatenblokjes strooien. Kort roerbakken in hete boter, kruiden met een snuifje zout en een mespuntje suiker, uithalen en warm houden.

In de wok de olijfolie verhitten en de sint-jakobsnoten kort roerbakken. De kokosmelk, het vispoeder en de andere helft van de tomatenblokjes toevoegen. Alles nog even laten pruttelen en op smaak brengen met zout.

Alles op warme borden of in sint-jakobsschelpen schikken. Garneren met de warmgehouden tomatenblokjes en basilicum. Desgewenst serveren met een rivierkreeftje en rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats