laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tournedos van zalm & kabeljauw
  ingrediënten:
   

  • 150 gram katenspek
  • 300 gram zalmfilet
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • naar smaak peper & zout
  • naar smaak boter & zalmeitjes
  • 2,5 deciliter visfumet
  • 1 deciliter creme fraiche
  • 1 scheut champagne
  bereiding:
    Op het werkblad plasticfolie (15 x 15 centimeter) uitspreiden en het katenspek hierop dakpansgewijs leggen.

De zalm en kabeljauw in lange repen snijden en deze om en om op het spek leggen.

Het geheel strak oprollen en de rol anderhalf uur in de diepvries leggen.

Voor de saus de fumet samen met de creme fraiche tot de helft inkoken en de saus op smaak brengen met peper en zout.

De visrol in plakken van ongeveer 4 centimeter dik snijden en het plasticfolie verwijderen.

De vistournedos in hete boter om en om bruin bakken en vervolgens in de op 170°C. voorverwarmde oven in 6-7 minuten verder gaar laten worden.

De saus weer aan de kook brengen en met een klontje koude boter opkloppen met de staafmixer.

De champagne door de saus roeren.

De tournedos op voorverwarmde borden leggen en de saus eromheen schenken.

Met zalmeitjes garneren.

Lekker met worteltjes en wilde rijst of tagliatelle.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats