laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ontbijtmuffins :
  ingrediënten:
   

  • 225 gr tarwebloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl dubbelkoolzure soda
  • 2 el fijne witte suiker
  • 3 el gele basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2.5 dl melk
  • Snufje zout
  • 50 gr boter, gesmolten


Met kaneel:
  • 25 gr havervlokken
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 el sinaasappelsap
  • 100 gr rozijnen
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes Zeef alle droge bestanddelen in een kom Maak een kuiltje in het midden Roer het ei, de melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom Voeg eveneens de gesmolten boter toe Roer alle ingredienten goed door elkaar, maar roer beslist niet te lang en doe de overige ingredienten erdoor
Vul de muffinvormpjes voor driekwart Bak ze 20 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt
Serveer ze warm of koud

Met kaneel:
Roer de havervlokken en kaneel door de droge ingredienten Voeg de honing en het sinaasappelsap tegelijk met de melk toe Vouw de rozijnen er op het laatst door
Bak als boven aangegeven

Met bosbessen:

  • 100 gr fijne witte suiker
  • 75 gr blauwe bessen
  • Paar druppels vanille essence


Laat de basterdsuiker achterwege Gebruikt u bessen uit blik, voeg dan de helft minder fijne witte suiker toe Vouw ze met de vanille essence door het beslag
Bak ze als boven aangegeven


Met chocolade:

  • 4 el cacao
  • 100 gr pure chocolade, grofgehakt
  • 100 gr witte chocolada, grofgehakt


Zeef de cacao met de droge ingredienten Doe de gehakte chocolade door het beslag
Bak ze als boven aangegeven

Met banaan:

  • 50 gr zemelen
  • 2 grote bananen, geprakt


Roer de zemelen door de droge bestanddelen Doe de bananen op het laatst door het beslag
Bak ze als boven aangegeven
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats