Hazelnoot Kastanjecremetaart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 Eiwitten
- 200 gr. suiker
- 100 gr. hazelnoten (blank)
- 400 gr. kastanjes
- 75 gr. hazelnoten (geroosterd)
- 1 ei
- 3 eidooier
- 100 gr. suiker
- 200 gr. boter
- 200 gr. pure couverture
|
|
bereiding: |
|
|
Maak de hazelnoten in een keukenmachine fijn en meng dit met 100 gram suiker en de bloem.
Sla de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg beetje bij beetje de overige 100 gram suiker toe.
Spatel het geslagen eiwit door de hazelnootmassa.
Spuit met een spuitzak van dit beslag drie plakken van ca. 18 cm doorsnede op vetvrij papier.
Bak de plakken in een op 170 graden voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar.
Voor de vulling au bain marie het ei kloppen met de eierdooiers en de suiker, tot het mengsel lauwwarm is.
Haal de kom uit het hete bad en klop het eimengsel tot het weer koud is.
Sla de zachte boter met een mixer luchtig en voeg hieraan langzaam het eimengsel toe.
Maal de bruingebrande hazelnoten in een blender of keukenmachine tot pulp en doe de hazelnootpulp door de creme.
Voor de afwerking de hazelnootplakken van het vetvrij papier halen.
Bespuit de onderste plak met de creme.
Leg hierop de helft van de kastanjes en spuit nogmaals een laag creme.
Druk er een tweede hazelnootplak op en beleg deze weer met creme, kastanjes en nogmaals creme.
Dek het geheel af met de derde plak en bestrijk de taart aan boven- en zijkanten met de overgebleven creme.
Smelt de couverture chocola en strijk dit dun uit op vetvrij papier.
Snij met een warm mes rechthoekjes uit de stollende chocola en leg deze even in de koelkast om verder op te stijven.
Als ze hard zijn geworden, bedek dan de zijkanten van de taart met de stukjes chocola.
Van de overgebleven couverture kunnen krullen worden gestoken met behulp van een plamuurmes.
Overigens kunnen chocoladevlokken of chocoladehagel ook goed als afwerking gebruikt worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|