laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Langevingertaart met banaan en rum
  ingrediënten:
   

  • 2 pak lange vingers
  • 2 dl geslagen en gezoete room
  • 2 bananen (in dunne plakjes gesneden)
  • 3 el suiker + 1/2 kopje water samen aan de kook brengen, glaasje rum toevoegen
  • 1/2 glaasje rum
  bereiding:
    Cakeblik (of patéschaal) met plasticfolie bekleden, langevingers door het suikerwater halen en op de bodem van het blik leggen.
Dunne laag slagroom eroverheen, vervolgens schijfjes banaan, laagje slagroom.
Deze handelingen herhalen tot het cakeblik vol is, de laatste laag moet echter langevingers zijn.
Het cakeblik afdekken met plasticfolie en ca. 3 uur in de koelkast laten opstijven.

De taart storten, in plakken snijden en afgarneren met een toefje slagroom en een takje mint (of met de kerst met een passende kerstversiering).

Tips:

Natuurlijk kan de rum ook weggelaten worden uit dit recept en kan men de langevingers besprenkelen met b.v. tweedrank.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats