laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Doughnuts
  ingrediënten:
    [/size][/b]: Voor circa 18 doughnuts

[*] 450 gr bakkersbloem [*]1 tl zout [*]50 gr fijne witte suiker [*]6 gr instant gist (zakje) [*]2 dl melk [*]1 ei losgeroerd [*]25 gr gesmolten boter[*] Zonnebloemolie om te frituren[*] Fijne witte suiker om te bestuiven [*]Frambozenjam als vulling
  bereiding:
    Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje. Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verhit de olie tot 180°C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie). Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.

Vulling:
Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats