laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamszadel met krielaardappelen
  ingrediënten:
   

  30 cl vleesbouillon of lamsfond
  1 kg lamszadel
  7 soeplepels olijfolie van eerste persing
  1 snuifje zeezout
  1 bol roze look
  4 takjes verse tijm
  700 g extra fijne boontjes
  1 snuifje zout
  1 snuifje gemalen witte peper
  600 g krielaardappelen (in fijne schijfjes)
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op stand 8 (240°C). Pel 5 teentjes look en halveer ze in de lengte. Snij gleufjes in het lamszadel en doe er schijfjes look in. Wrijf in met 2 eetlepels olie. Doe er zout en peper op. Bestrijk een gratineerschotel met olie. Spreid de takjes tijm en de resterende teentjes look in het midden van de schotel en leg er het zadel op.
Bak het vlees 15 minuten in een warme oven, draai het om, giet de lamsfond in de schotel en bak het vlees nogmaals 30 minuten op stand 7 (210°C). Overgiet het af en toe met de jus.
Zet het 5 minuten onder de grill en draai het halverwege om. Laat het daarna 5 minuten rusten in een oven op nulstand, de deur op een kiertje.
Doe de saus door een fijne zeef en plet de look. Giet ze in een sauspan.
Snij het lamszadel in schijfjes. Was ondertussen de aardappelen onder koud water. Kook ze 15 tot 20 minuten in de stoomkoker: ze moeten vast blijven.
Maak de boontjes schoon en kook ze 5 minuten in gezouten kokend water. Doe de aardappelen in een warme schotel. Bestrooi ze met fijn zeezout.
Doe de boontjes in een warme schotel, voeg er de rest van de olijfolie, 2 eetlepels saus, zout en peper aan toe en roer het geheel om.
Dien onmiddellijk op.

TIP
Om de boontjes mooi groen te houden: doe 1 koffielepel zuiveringszout in het kookwater en hou ze even onder een ijskoude waterstraal: laat ze uitlekken en schik ze dan op een schotel.

Om het zadel in fijne schijfjes te snijden, houdt u het mes evenwijdig aan het been.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats