|
|
Kneed van bakmeel, olie, ei, 1/4 theelepel zout, flink peper van de molen, kaas en ongeveer 1 dl ijskoud water snel een soepel deeg. Vet een quichevorm in, leg het deeg op een met bloem bestoven (koel) oppervlak, rol uit tot een lap die iets groter is dan de bakvorm. Leg het deeg erin, druk het deeg tegen de randen en snijd het teveel weg. Bedek het deeg met bakpapier, en bak het deeg met een hulpvulling (droge peulvruchten) 15 minuten in het midden van een hete oven (200°C).
Neem de taart uit de oven, verwijder de hulpvulling en het bakpapier, zet de taartbodem (zonder vulling) nog 7 minuten terug in de oven, laat daarna afkoelen. Kook de pasta 10 minuten in ruim kokend water met zout, spoel af met koud water in een vergiet. Schep er 1 eetlepel olijfolie door. Dompel de tomaten in kokend water, verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en velletjes. Was de frise sla, droog de sla en scheur in kleine stukjes, maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Klop een sausje van azijn, zure room, stijfgeslagen room, mosterd, zout, peper en fijngehakte dille en bieslook. Meng alles luchtig door elkaar en schik de salade in de taartbodem. |