laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Korianderlikeur
  ingrediënten:
   
  • 15 gram korianderzaad
  • 5 gram pijpkaneel
  • 4 kruidnagelen
  • 5 jeneverbessen
  • 1 liter brandewijn
  • 200 gram kristalsuiker
  • Extra nodig: grote weckfles, fles(sen) met een schroefdop
  bereiding:
    - Korianderzaad, pijpkaneel, kruidnagelen en jeneverbessen in de weckfles doen en de brandewijn erop schenken.
- Wechfles 5 weken wegzetten op een koel donkere plaats, in deze periode af en toe omschudden.
- Na 5 weken op een laag vuur de suiker in 1 deciliter water oplossen. Suikersiroop laten afkoelen en in de fles bij de gekruide brandewijn schenken.
- Zeef de drank door een vochtige doek en schenk ze voorzichtig in de fles(sen) met de schroefdop.
- Laat de likeur minstens 3 maanden staan.

Bereiden: 20 minuten
Wachten: 3 maanden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats