|
|
|
Korianderlikeur |
|
ingrediënten: |
|
|
- 15 gram korianderzaad
- 5 gram pijpkaneel
- 4 kruidnagelen
- 5 jeneverbessen
- 1 liter brandewijn
- 200 gram kristalsuiker
- Extra nodig: grote weckfles, fles(sen) met een schroefdop
|
|
bereiding: |
|
|
- Korianderzaad, pijpkaneel, kruidnagelen en jeneverbessen in de weckfles doen en de brandewijn erop schenken.
- Wechfles 5 weken wegzetten op een koel donkere plaats, in deze periode af en toe omschudden.
- Na 5 weken op een laag vuur de suiker in 1 deciliter water oplossen. Suikersiroop laten afkoelen en in de fles bij de gekruide brandewijn schenken.
- Zeef de drank door een vochtige doek en schenk ze voorzichtig in de fles(sen) met de schroefdop.
- Laat de likeur minstens 3 maanden staan.
Bereiden: 20 minuten
Wachten: 3 maanden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|