laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel met kalfsreepjes en rode kool
  ingrediënten:
   

    2 stevige zachtzure appels
    25 g boter
    75 g gerookte spekreepjes
    1 ui, gesnipperd
    300 g kalfsreepjes
    peper, zout
    1 zakje aardappelpuree ( 2 zakjes, Maggi) , of gewone aardappelpuree voor 4 personen
    3 dl melk
    1 pot Hak rode kool met appeltjes
  bereiding:
    Schil de appels, boor de klokhuizen uit en snijd de appels in plakken.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakken aan beide kanten in +/- 5 min. mooi licht bruin. Neem ze uit de pan.
Bak de spekreepjes op een halfhoog vuur uit. Voeg de ui toe en fruit hem in +/- 5 min. goudgeel en glazig. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
Bereid de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel het vlees over de bodem van een ovenschaal, schep de rode kool erop en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de appelplakken erop en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 °C) in +/- 30 min. door en door warm worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats