|
|
|
Gebakken scholfilet met prei |
|
ingrediënten: |
|
|
400 g scholfilet
versgemalen peper, zout
1 el olijfolie traditioneel
750 g panklare prei
50 g Campina Botergoud kruidenboter superieur, kuipje +/- 100 gram
1/2 citroen, in partjes |
|
bereiding: |
|
|
Dep de vis droog, bestrooi ze met peper en zout en bestrijk ze met olie.
Bak de vis in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in +/- 7 min. gaar.
Bak intussen de prei in 20 g van de kruidenboter al omscheppend 5 min. Voeg 1/2 dl heet water toe en laat de prei in enkele min. beetgaar stoven. Verdeel de prei en de vis over een schaal en verdeel de rest van de kruidenboter er in mooie krullen over. Serveer met de citroenpartjes. Lekker met aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|