laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige gro
  ingrediënten:
   

  • 250 g hamlappen
  • 50 g emping (of mini-kroepoek)
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g)
  • snufje zout
  • 1 eetlepel koriander (fijngehakt, vers of diepvries)
  • 150 g rijst (pandan)
  • 400 g roerbakgroenten (fijngesneden, pakket)
  bereiding:
    Kook de rijst in ruim kokend water met een snufje zout gaar (exacte bereidingstijd staat op de verpakking). Afgieten en laten uitlekken.
Snijd de hamlapjes in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de blokjes vlees 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de groenten toe en roerbak ze 3 minuten mee.
Schep de boemboe erdoor.
Voeg de rijst toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.
Besprenkel met het limoensap en schep de koriander erdoor.
Strooi de emping of kroepoek erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats