|
|
|
Pikante kipstukjes: |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 ml yoghurt
- 2 cm verse gember geraspt
- 3 tenen knoflook geperst
- 2 tl paprikapoeder, 2 tl zout, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, versgemalen zwarte peper naar smaak, 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 1 kg kipstukjes met vel
- partjes limoen voor het serveren
|
|
bereiding: |
|
|
Doe de yoghurt in een kom en roer er de gember, knoflook, paprikapoeder, zout, kaneel, komijn, koriander, peper en kruidnagel er goed doorheen. Zet apart
Maak met een scherp mes 2 of 3 diepe kerven in de stukjes kip. Leg de kip in de marinade en schep de marinade in de kerven. Laat afgedekt 8 uur in de koelkast marineren.
Bestrijk het grillrooster met olie, schraap de marinade van de stukjes kip en gril ze 35-45 minuten indirect op halfhoog vuur tot ze gaar zijn.
Draai ze 1 keer om.
Breng op smaak en serveer met partjes limoen en warm (naan-)brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|