laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelschijfjes met roomijs
  ingrediënten:
   

  • 4 appelen -
  • 3 eieren -
  • 50 g boter -
  • zout -
  • 250 g Anco Vloeiende Bloem -
  • 1 flesje Tongerlo 6,5° -
  • 1 el arachideolie -
  • 1 el Calvados -
  • vloeibare honing -
  • kaneelpoeder -
  • 4 bolletjes roomijs
  bereiding:
    Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de bloem, de olie, het bier, de Calvados en de eierdooiers met de staafmixer tot een vloeibare, homogene massa. Schep er voorzichtig het eiwit door. Leg een keukenhanddoek over de kom en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm. Dompel ze een voor een in het deeg, schud er voorzichtig het overtollige deeg af en bak ze gedurende 2 min. in hete boter. Schik de appeltjes op een schaal, bedruppel ze met honing en bestrooi met kaneel. Dien warm op met een bolletje roomijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats