laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige garnalen met tomaat
  ingrediënten:
   

    1 pak reuze garnalen, gekookt,
    gepeld met staartstuk (diepvries)
    3 el olijfolie traditioneel
    1 ui, gesnipperd
    3 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 rode peper, in ringetjes
    350 g tomaten, ontveld en in stukjes
    1 blikje tomatenpuree +/- 70 g
    1 dl droge witte wijn
    (versgemalen) peper, zout
    3 bosuitjes, in ringetjes
    2 el fijngesneden basilicum
  bereiding:
    Laat de garnalen ontdooien en verwijder de staartjes.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui met de knoflook en de peper al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur.
Bak de tomaten 3 min. op een hoog vuur mee.
Voeg de tomatenpuree, de wijn en peper en zout naar smaak toe en laat alles 10 min. zachtjes pruttelen.
Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en warm alles kort door. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe. Lekker met pasta en gekookte broccoli.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats