laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Franse salade
  ingrediënten:
   

    125 g spekreepjes
    2 struikjes witlof
    4 scharreleieren
    +/- 8 el Calvé sladressing yoghurt, fles 300 ml
    1 zakje Frisee slamix
    1 (rode) ui, in ringen
    1 bosje radijsjes of 1/2 rettich, in dunne plakjes
    1 el fijngeknipt bieslook
  bereiding:
    Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
Was de witlof, haal de blaadjes los, halveer ze in de lengte en droog ze in een slacentrifuge of laat ze goed uitlekken.
Kook de eieren 7 min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken.
Meng de slamix met de witlof, de uiringen, de radijs of de rettich en de dressing en verdeel hem over 4 borden.
Halveer de eieren en verdeel ze met de spekjes over de borden. Garneer met het bieslook. Lekker met boerenbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats