|
|
|
Franse salade |
|
ingrediënten: |
|
|
125 g spekreepjes
2 struikjes witlof
4 scharreleieren
+/- 8 el Calvé sladressing yoghurt, fles 300 ml
1 zakje Frisee slamix
1 (rode) ui, in ringen
1 bosje radijsjes of 1/2 rettich, in dunne plakjes
1 el fijngeknipt bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
Was de witlof, haal de blaadjes los, halveer ze in de lengte en droog ze in een slacentrifuge of laat ze goed uitlekken.
Kook de eieren 7 min. zodat het geel net gestold is, laat ze onder koud water schrikken.
Meng de slamix met de witlof, de uiringen, de radijs of de rettich en de dressing en verdeel hem over 4 borden.
Halveer de eieren en verdeel ze met de spekjes over de borden. Garneer met het bieslook. Lekker met boerenbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|