|
|
Snijd de speklapjes in reepjes.
Pel de knoflook en knijp de teentjes uit boven de speklapjes.
Voeg 4 eetl. ketjap en 1 theel. sambal toe. Goed mengen, afdekken en in de koelkast 1 uur marineren.
Schil de zoete aardappelen en de winterwortels. Snijd ze in reepjes van 1/2 cm dikte.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Laat de speklapjes uitlekken en dep ze droog.
Laat een wok of ruime braadpan heel heet worden. Schenk de olie erin en laat ook deze heet worden. Roerbak de reepjes spek 4 minuten op een hoog vuur.
Schep het vlees uit de pan. Doe de zoete aardappel, wortel en ui in de wok en roerbak ze 5 minuten op een hoog vuur.
Voeg de spekreepjes, 2 eetl. ketjap en 3 eetl. water toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.
Lekker met grofgehakte peterselie of koriander erdoor.
Voorbereidingstijd: 75 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten |