laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Siciliaanse kaastaart
  ingrediënten:
   

  • 150 g lange vingers
  • 6 eetlepels Marsala
  • 50 g bittere chocolade
  • 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
  • 250 g pitloze witte druiven
  • 250 g ricotta
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 2 1/2 dl slagroom
  • cacaopoeder
  • 1 eetlepel olie (om in te vetten)

  • langwerpig cakeblik lengte ca. 28 cm
  bereiding:
    Cakeblik dun invetten. Bodem met lange vingers bedekken en 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen. Chocolade fijnhakken. Pistachenootjes fijnhakken. Druiven wassen, klein trosje bewaren voor garnering. Rest van druiven in stukjes snijden. Ricotta losroeren met suiker. Chocolade, nootjes en druiven door ricotta roeren. Citroen goed schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Citroensap met -rasp aan kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen, door ricotta mengen. Slagroom stijfkloppen. 2/3 Deel van slagroom door ricottamengsel spatelen. Helft van ricottamengsel in cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers. Besprenkelen met 2 eetlepels Marsala. Rest van ricottamengsel erop scheppen en gladstrijken. Afdekken met lange vingers. Laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen. Vorm afdekken en cassata in koelkast ca. 4 uur laten opstijven.

Cassata op schaal storten. Bovenkant bestrijken met rest van slagroom. Garneren met achtergehouden druiven. (Licht bestuiven met cacaopoeder). Cassata in ca. 8 plakken snijden.

45 minuten voorbereidingstijd
240 minuten wachttijd
5 minuten bereidingstijd
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats