laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gentse Mokken
  ingrediënten:
   
  • 250 g bloem
  • snufje zout
  • een flinke snuif kaneel
  • 1/2 th lepel bakpoeder
  • 20 g fijngemalen witte kandijsuiker
  • 125 g boter
  • 50 g huishoudsiroop
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  bereiding:
    - Maak een kuiltje in de bloem en doe wat zout erin , voeg er de kaneel, bakpoeder, kandij, boter en stroop bij , goed kneden en maak er een bal van.
- Laat deze 1 nacht rusten op een koele plek.

- Even voor het bakken vet je de bakplaat in met wat boter en bestuif met wat bloem , vervolgens verdeel je de deegbal in kleine balletjes (ter grootte van een duivenei)
- Leg ze op het bakblik en druk ze een weinig plat (laat de nodige ruimte tussen de koekjes)
- Bak ze gaar, maar zorg ervoor dat ze licht van kleur blijven.
- BAKTIJD= 10 min op 150°C
- Laten afkoelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats