laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Romige bietensoep
  ingrediënten:
   
  • 1 kleine gekookte biet
  • 1 sjalotje
  • 15 gr boter
  • 1/2 kruidenbouillontablet
  • 20 cl zure room
  • 2 sneetjes brood
  • 2 takjes peterselie
  • peper en zout
  • 1 theelepel citroen
  bereiding:
    - Schil en halveer de biet, snijd daarna van iedere helft een dun plakje. De rest van de biet mag je grof raspen.
- Pel en snipper de sjalot en bak de snippers gedurende 2 minuten zachtjes pan.
- Voeg 3 dl water, de geraspte biet en het halve bouillonblokje toe. Laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
- Laat het mengsel afkoelen en pureer met een staafmixer.
- Voeg de zure room toe en meng alles tot een glad mengsel, breng vervolgens op smaak met peper, zout en citroensap.
- Snijd de schijfjes biet en de sneden brood in een hartvorm.
- Warm de soep weer op en verdeel ze over 2 borden, rooster ondertussen de hartvormige sneden brood.
- Voeg een beetje gehakte peterselie toe aan de soep en leg in het midden van ieder bord een hartvormige snede biet.
- Dien dadelijk op met het geroosterde sneetje hartje erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats