laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hele kreeft met lauwwarme kruidige mayonaise
  ingrediënten:
   

  • 2 levende kreeften met een gewicht van circa 800g elk
  • ca. 3 liter water
  • 2 eetl. sambal oelek
  • 1 eetl. zout

    [color=blue:dd283e0e3e]
  • voor de kruidige mayonaise [/color:dd283e0e3e]
  • 3 eetl. zachte mayonaise
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetl. verschillende fijngesneden kruiden bijv. pimpernel, dragon, kervel
  • mespunt cayennepeper
  • paar druppels citroensap
  bereiding:
    Breng het water aan de kook met de sambal oelek en het zout.
Dompel de kreeften circa 8 minuten in het kokende water en laat ze uitlekken.
Halveer de kreeften over de lengte, verwijder het darmkanaal. Hak de scharen open.
Meng voor de saus de mayonaise met de room en de kruiden. Breng op smaak met cayennepeper en citroensap.
Leg de kreeften op de borden en serveer de saus er apart bij.
Serveer er warm stokbrood bij.

Tip: u kunt ook eventueel reeds gekookte kreeften kopen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats