laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Turkse koffietaart
  ingrediënten:
   

    200 gram donkerbruine basterdsuiker
    200 gram volkoren meel
    2 eetlepels oploskoffie
    1 eetlepel kaneel
    1/2 theelepel nootmuskaat
    1/2 eetlepel piment of gemalen korianderzaad
    snufje zout
    125 gram in kleine stukjes gesneden boter
    1 potje zure room
    1 ei
    1 eetlepel bakpoeder
    100 gram gehakte walnoten
  bereiding:
    Bereiding:
In een grote kom alle ingredienten snel tot een kruimelig deeg kneden en de helft in een ingevette springvorm van 24 cm drukken.

De andere helft met de zure room, het ei, de bakpoeder en de gehake walnoten vermengen en het mengsel over het deeg in de springvorm verdelen.

De taart in het midden van een warme oven van 175 graden C in 30 tot 40 minuten gaar bakken. De bovenkant voelt dan veerkrachtig aan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats