Warme chocolademousse |
|
ingrediënten: |
|
|
- 75 g pure chocolade in stukjes
- 35 g poedersuiker + wat extra om te garneren
- 45 g zachte boter
- 2 eierdooiers
- 2 eiwitten
- boter voor de vormpjes en 1 eetl. bloem
|
|
bereiding: |
|
|
Smelt de chocolade in de magnetron gedurende 2 minuten op 500W.
Voeg al roerende de helft van de poedersuiker en de boter toe.
Laat dit mengsel enigszins afkoelen. Klop met een mixer de eierdooiers wilt en schuimig en spatel ze door het chocolademengsel.
Sla de eiwitten stijf met de resterende poedersuiker. Spatel de eiwitten door het chocolademengsel.
Beboter 2 ramequins en bestuif ze met bloem. Vul de ramequins voor de helft met het chocolademengsel.
Plaats de ramequins gedurende 25 minuten au bain marie in een tot 190°C voorverwarmde oven.
Plaats de ramequins op borden en bestuif ze met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|