 |
|
 |
Zeeduivelfilets met leffe blond |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 zeeduivelfilets (lotte) a 150 g,
- 8 plakken Parmaham,
- 4 dl visbouillon,
- 2 el roomboter,
- 2 el fijngehakte bieslook,
- 2 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl),
- sausbinder,
- 4 el room,
- peper en zout naar smaak.
|
|
bereiding: |
|
|
- Kruid de stukken zeeduivel met peper en zout.
- Omwikkel ze met Parmaham en zet vast met cocktailprikkers. De oven voorverwarmen op 220°C.
- Smeer een vuurvaste schaal in met de boter en leg de filets hierin.
- Plaats de schaal 15 min. in de oven op een stand van 170°C.
- In een sauspannetje de visbouillon tot de helft inkoken en het bier eraan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. inkoken. Neem van het vuur en roer er 4 el room door. Eventueel binden met sausbinder en nog even verwarmen.
- De zeeduivel en saus over voorverwarmde borden verdelen en garneren met fijn gehakte bieslook
- Serveer er gekookte aardappeltjes bij met in boter gestoofde preiringetjes, vergezeld van een goed gekoeld glas Leffe Blond. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|