|
|
- Bak de biefstukken op hoog vuur in ca. 1-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Bestrooi het vlees met zout en peper en houd ze warm in bijvoorbeeld aluminium folie.
- Pel de sjalotjes of de uitjes en snijd ze, afhankelijk van de grote, in tweeën of vieren of houd ze heel. Bak ze in de koekenpan in het achtergebleven braadvet goudbruin. Blus af met de port en laat op middelhoog vuur circa 8 minuten inkoken, tot er nog ca. 1/3 van de oorspronkelijke volume over is.
- Breng de saus op smaak met zout en peper. Klop de in blokjes verdeelde ijskoude boter met een garde door de saus. De saus mag nu niet meer koken! Breng de saus op smaak met wat citroensap.
- Doe de biefstuk nog even bij de saus. Schep de biefstukken met de sjalotjes of de uitjes op de voorverwarmde borden en verdeel de saus erover.
- Serveer met aardappelpuree |