|
|
Van zout, sherry, olie, tabasco, worcestershire saus, mosterd en knoflookpoeder
een saus maken, waarmee het vlees rondom wordt bestreken.
Vervolgens de ossenhaas in folie verpakken en enige uren in de koelkast leggen.
De oven op 200 graden verwarmen. Het gemarineerde vlees in een pan leggen
en zonder toevoeging van vet of boter in de oven braden.
Voor rose vlees bedraagt de baktijd 20 minuten, voor medium 30 minuten.
Daarna het vlees goed laten afkoelen en in plakken snijden van 1 cm dikte.
Voor de gelei: het water met madeira en sherry verwarmen.
Met zout en gemberpoeder op smaak brengen. De gelatine in koud water weken, uitknijpen en oplossen in het warme vocht. Iets laten afkoelen.
Intussen de plakken vlees dakpansgewijs op een schaal leggen
en de plakken met wat achter gehouden gelei penselen.
De resterende gelei in een laag van circa 1 cm hoogte laten afkoelen.
Daarna in dobbelsteentjes snijden en rond het vlees leggen.
De mayonaise met de gehakte amandelen, bieslook, tabasco en knoflookpoeder
dooreenroeren en met room verdunnen.
Als laatste het vlees met pistache snippers bestrooien.
Bereidingstijd : 70 minuten
Bereiding : Braden (oven)
Aantal personen : 5 |