laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Parelhoenfilet met gember en honing
  ingrediënten:
   
  • 4 parelhoenfilets(diepvries)
  • 200 gr diepgevroren boterboontjes
  • 8 flinterdunne sneetjes gerookt spek
  • 500 gr mandarijntjes
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el ketjap
  • 4 cm verse gember
  • 1 teentje look
  • 1 koffiel. tijm
  • sausbinder
  • peper en zout
  bereiding:
    - Pel en rasp de gember (vang ook het sap op), meng de geraspte gember en het gembersap met de honing en de ketjap. Pers de look erin uit, kruid met peper en zout en meng alles goed.
- Wikkel de spekreepjes telkens rond 5 à 7 lange diepgevroren boontjes.
- Pers het sap uit de mandarijntjes, maar snij het laatste in plakjes voor versiering.


- Smeer een ovenschotel in met olijfolie, schik er de diepgevroren parelhoenfilets in en bestrijk ze met het honingmengsel. Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Draai om en bestrijk nu de andere kant met de rest van het honingmengsel. Laat nog 15 minuten bakken.
- Verhit de boter in een brede pan en leg er de spekbonenrolletjes naast elkaar in. Bestrooi met tij en laat 5 minuten bakken ( af en toe omdraaien)
- Verwarm het mandarijntjessap met het gezeefde braadvocht van de parelhoen, kruid met peper en zout en bind met sausbinder.
- Schep wat saus op elk bord, leg er een parelhoenfilet op en twee spekbonenrolletjes, versier met fijngesnipperde peterselie en mandarijnschijfjes. Serveer met rösti.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats