|
|
|
Eclairs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 gr boter
- 180 gr bloem
- 5 eieren
- 0,5 l melk
- 6 eigelen
- 175 gr suiker
- 150 gr bloem
- 1 vanillestokje
- room met chocolade gesmolten
- 1 dl water
|
|
bereiding: |
|
|
- Warm het water op met solo en meng er de bloem door
- Meng daarna, van het vuur weg, ei per ei door de massa
- Spuit op een bakplaat in langwerpige vorm
- Bak ongeveer 25 minuten op 180°C
- Klop de eigelen met de suiker en voeg op het laatst de bloem toe
- Kook de melk met de vanillestok en giet de kokende melk op het eigeel mengsel
- Meng het geheel en laat nog 5 minuten al roerend doorkoken
- Vul de koude eclairs met de koude banketbakkersroom en dip ze in het warme chocolademengsel |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|