laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schuimige kippensoep
  ingrediënten:
   
    [color=blue:27d7aca58f]
  • Bouillon:[/color:27d7aca58f]
  • 1 soepkip
  • 3 l water
  • 1 wortel in stukken
  • 1 preistengel in ringen
  • 2 stengels bleekselder in stukken gesneden
  • 2 teentjes look gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 bosje gladde peterselie
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 ui gehalveerd
  • 2 blaadjes laurier
  • krulletje onbespoten citroenschil
  • [color=blue:27d7aca58f]
  • Soep:[/color:27d7aca58f]
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 eiwitten
  • 100 gr rijst
  • 3 eidooiers
  • sap van een citroen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  bereiding:
    - Spoel de kip langs binnen en langs buiten met koud water en snij overtollig vel en vet weg.
- Leg de kip met de borst naar onder in een ruime pan en overgiet met 3 l water en breng aan de kook.
- Schuim af, zet het vuur lager en voeg er de groenten aan toe en schuim regelmatig af tot het helder is.
- Voeg er de kruiden aan toe en laat afgedekt op een laag vuurtje 3 uur pruttelen tot de kip gaar is.
- Haal uit de pan en snij het vlees in stukjes.
- Zeef de bouillon en schep er het vet vanaf.

- Voor de soep neem je 1,5 l van de gezeefde bouillon en strooi er de rijst in, breng aan de kook tot de rijst gaar is.
- Klop de eiwitten schuimig en voeg er langzaam de citroen aan toe.
- Meng de eidooiers met de peterselie en roer door het schuim.
- Schep de soep voorzichtig door het eierschuim, breng op smaak met peper en zout en schep er de kipstukjes in.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats