|
|
|
Schuimige kippensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:27d7aca58f]- Bouillon:[/color:27d7aca58f]
- 1 soepkip
- 3 l water
- 1 wortel in stukken
- 1 preistengel in ringen
- 2 stengels bleekselder in stukken gesneden
- 2 teentjes look gesnipperd
- 1 takje tijm
- 1 bosje gladde peterselie
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 ui gehalveerd
- 2 blaadjes laurier
- krulletje onbespoten citroenschil
- [color=blue:27d7aca58f]
- Soep:[/color:27d7aca58f]
- 1,5 l kippenbouillon
- 2 eiwitten
- 100 gr rijst
- 3 eidooiers
- sap van een citroen
- 2 el fijngehakte peterselie
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Spoel de kip langs binnen en langs buiten met koud water en snij overtollig vel en vet weg.
- Leg de kip met de borst naar onder in een ruime pan en overgiet met 3 l water en breng aan de kook.
- Schuim af, zet het vuur lager en voeg er de groenten aan toe en schuim regelmatig af tot het helder is.
- Voeg er de kruiden aan toe en laat afgedekt op een laag vuurtje 3 uur pruttelen tot de kip gaar is.
- Haal uit de pan en snij het vlees in stukjes.
- Zeef de bouillon en schep er het vet vanaf.
- Voor de soep neem je 1,5 l van de gezeefde bouillon en strooi er de rijst in, breng aan de kook tot de rijst gaar is.
- Klop de eiwitten schuimig en voeg er langzaam de citroen aan toe.
- Meng de eidooiers met de peterselie en roer door het schuim.
- Schep de soep voorzichtig door het eierschuim, breng op smaak met peper en zout en schep er de kipstukjes in. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|