laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vanillecréme met lange vingers (Zuppa Inglese)
  ingrediënten:
   
  • 200 ml expressokoffie
  • 150 ml melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • zout
  • 100 ml likeur
  • 200 gr lange vingers (boudoirbiscuits)
  bereiding:
    - Breng melk samen met de expresso en de vanillesuiker aan de kook en laat het geheel 30 minuten rusten.
- Giet de suiker bij de eidooiers en roer tot hij opgelost is, roer er vervolgens een snuifje zout door.
- Warm het eimengsel op en giet al roerend de melk beetje bij beetje bij tot de créme stijf wordt.
- Verdun de likeur met wat water en besprenkel de lange vingers.
- Doe de créme en de lange vingers laag per laag in een schaal en zet het dessert 2 uur op een koele plaats.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats