Vanillecréme met lange vingers (Zuppa Inglese) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 ml expressokoffie
- 150 ml melk
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 eidooiers
- 100 gr suiker
- zout
- 100 ml likeur
- 200 gr lange vingers (boudoirbiscuits)
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng melk samen met de expresso en de vanillesuiker aan de kook en laat het geheel 30 minuten rusten.
- Giet de suiker bij de eidooiers en roer tot hij opgelost is, roer er vervolgens een snuifje zout door.
- Warm het eimengsel op en giet al roerend de melk beetje bij beetje bij tot de créme stijf wordt.
- Verdun de likeur met wat water en besprenkel de lange vingers.
- Doe de créme en de lange vingers laag per laag in een schaal en zet het dessert 2 uur op een koele plaats. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|