laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Noord Africaanse driehoekjes
  ingrediënten:
   
  • 4 peren
  • 8 sneetjes brie
  • 120 gr boter
  • 100 gr gehakte walnoten
  • 1 citroen (onbehandeld)
  • 1 el paneermeel
  • 4 el fijne suiker
  • mespunt kaneel
  • 8 vellen filodeeg
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes.
- Rasp de schil van de citroen en perser ook het sap uit.
- Smelt 100 gr boter op een laag vuurtje, voeg de peren, suiker, citroenrasp en paneermeel en noten toe en laat stoven tot de peren karameliseren.
- Besprenkel met citroensap en breng op smaak met kaneel.
- Smelt de rest van de boter, vouw het filodeeg dubbel en bestrijk met boter, schep in het midden 2 el vulling, leg er een plakje brie op en vouw dicht tot een driehoek.
- Bak in 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats